w i f u e
bring the beat back
about bias stuff link home dashboard facebook follow blogskins
alahai rindu dia :)

credit and thanksgyuu

Template Edited by : Farah Hana
Credit : css school image Jaera

OLD | NEW
owner oh owner
Sunday, May 29 | 3:48 AM | 0 comments

hye korunk ptang nih aq nak wat entry psal sume tempias yang terkne sepanjang aq berblogging so ari ni aq nak share skit story aq.,......ok seterat de poin(straight to the point)

1.EH TAK FOLLOW PUN
Yang ni memang annoyinglah. Kat shoutbox cakap bukan main manis sampai mulut je tak bersemut. Siap cakap dah follow amende kat shoutbox tu. Bila owner pergi tengok followers je. " Aik, tak meningkat pun? Dia ni betul ke ada follow aku ni?"TAKPUN.." Penipu punya malaun! cakap dah follow tapi tak follow pun. Nanti kau! " . Kuikuikui. Tak pasal pasal perang dunia blogging meletus hanya disebabkan ini. Well, benda alah ni dah banyak kali terjadi. Salah satu taktik keji blogger yang kemaruk follower buat macam ni. Konon cakap macam tu, owner blog yang dia pergi lawat tu akan follow dia balik. Alaaa... " I FOLLOW U, U FOLLOW I " lah katakan!

2.UNFOLLOW
Akey, yang ni pun boleh buat orang bengang jugak! Kalau aku kena, akupun bengang jugak. Mujur tak jadi Bangang. Eh, ayat dah jadi kasar sangat pulak. Malas nak tekan backspace. Biar jelah. Yang ni, dah bagus- bagus orang tu follow dia, owner pun sedang happy bila tengok followers dia semakin meningkat. Tiba- tiba malamnya... " Eh, kenapa berkurang? Siapa unfollowed ni? Pergi check jap! Grrr... " Tak ke haru?

Bayangkan kalau korang di situasi owner tersebut. Korang pasti akan mencarut ataupun membebel yang bukan- bukan. Akupun pernah jugak nak unfollow blog- blog yang aku pernah followed tapi tak sampai hati. Aku tahu macam mana feels dia nanti. So biarkan jelah. Bukannya aku rugi pun, entah- entah dapat pahala gembirakan orang lain? Mana kita tahu kan? AAminn..HEHE. So, sebelum korang follow satu blog tu, fikir masak- masak dulu. Bukan follow blog orang tu sebab nak dia follow korang balik. Nanti korang unfollow, then dia unfollow balik. Mesti korangpun sakit hati kan

3.KOMEN
HUHU. Yang ini aku tak berapa pasti apalah motif untuk diorang berbuat sedemikian. Tak bacapun entry owner blog tu, tiba- tiba komen macam yang dia kagum yang amat! So, owner pun pun hairan bin ajaib. Si pembaca ni baca ke tak entry aku ni? Aku post pasal tahi ayam pun dia cakap HEBAT ? Alaa... nampak sangatlah pembaca tu tak baca apa- apa kan? Saja ja nak gimik, konon dia bacalah entry tu. Lepas tu berharap yang owner tu akan melawat blog dia lepas ni.

Mentang- mentanglah dengan berkomen- komen ni boleh menjana traffik bagai. Mulalah nak buat macam tu. Tapi, tanpa korang ketahui, benda ni lah yang akan menjatuhkan traffik. ( kot ) . Owner akan rasa menyampah dan takkan pergi ke blog korang. Tapi kalau owner tu aktif, mungkin jugak dia akan melawat blog korang dan sindir korang pulak. HAHA. Sebaiknya, korang komen yang baik- baik punya. Berikan pendapat korang. Macam tu baru dapat connection antara blogger sekaligus merapatkan silaturahim. Bukan dengan komen " cool ", " best ", " ooo.. " . Oh my goat ! . Malas aku nak main komen macam nilah. Tak tahu nak balas apa, HAHA.
so smpai sini jelah k babai .....